Styrketräning

 

Aktivitetsansvarig
Jan Strömberg
Tel 040-136040
mail:
 

Träningen inriktas på att stärka kroppens muskler för att undvika olika typer av rygg- och ledbesvär. Styrketräning ger effekt på kroppens muskler högt upp i åldern - perfekt för oss seniorer! Träningen bedrivs på vardagar till 15.00. Tillgång till utbildad instruktör finns alltid! För att kunna träna måste du lösa årskort till Kockum Fritid.

Medlemmar i Teleseniorerna får mot uppvisande av gällande medlemskort i TSM möjlighet att köpa dagårskort till gymavd. på Kockum Fritid för 1900 kr. Årskortet gäller vardagar fram till kl. 15.00.

Rutin: TSM-medlemmen köper kortet kontant på Kockum Fritid för 1900 kr och uppvisar kvittot för TSM:s kassör, Sven-Åke Löwgren, som betalar ut 550 kr i aktivitetsbidrag.

Du som är intresserad kan vända dig till Jan Strömberg, tel 040-136040. 

 

Vi är några som regelbundet ses på gymmet för att slita och dra i olika maskiner med olika vikter och motstånd.
Efter de första passen på gymmet upptäcker man hur många muskler det finns, man har nämligen träningsverk lite överallt. Det är häpnadsväckande hur ensidigt man egentligen utnyttjar sina muskler. Man har sina dagliga rutiner och gör vissa saker på samma sätt varje dag, vilket innebär att vissa muskelgrupper blir mindre aktiva.

Annat var det förr, då man spelade fotboll, klättrade i träd, gjorde akrobatiska övningar, sprang efter tjejer/killar, mm. Tänk vilka rörelser! Därför är ett gott råd, gå på styrketräning, du kanske inte kommer att klättra i träd, men må mycket bättre. Träning, som engagerar många muskler, gör att rörlighet och smidighet i kroppen förbättras avsevärt. Man orkar mer och känner en stor tillfredsställelse av att upptäcka att den där "prylen eller matkassen" var ju inte så tung längre, eller att kunna knyta skorna utan att få ett mindre ryggskott. T o m ansiktsmusklerna tränas när man lagt på för mycket vikter. Att grimasera är samma muskler som när man skrattar, och det vet vi ju, ett skratt förlänger livet.