Silversmide

 
 
 Silversmederna!
 
 
 
 
 
 
 
Aktivitetsansvarig
Barbro Thysell
Tel: 070-3322831
mail:barbrothysell@hotmail.com
 

TSM har kurser på ABF vid 4 tillfälle per vecka, totalt är det nu 13 deltagare. ABF ställer upp med kursledare som hjälper deltagarna att utforma egna förslag. Du väljer själv vilken kurs du vill gå. Varje kurs omfattar 7 gånger.

Tisdagar (kl 13:00-15:30) kostar 810:-

Onsdagar (13:00-16:15) kostar det 2250:- (14 ggr)

Torsdagar (kl 13:00-16:15) kostar det 1125:-


Du behöver ej några förkunskaper för att kunna smida egna smycken! Ring Barbro och anmäl dig.

 

Många vackra silverföremål från en av våra utställningar

 

 

 

Silversmide för alla – Varför inte?

 

I dagsläget tror jag att alla kommer att fortsätta med denna inspirerande aktivitet, trots att kursavgiften är höjd. Det är billigt ändå!

Vi kommer dit med andan i halsen och verktygsväskorna i handen! Nu ska här smidas, lödas, slipas, sågas, valsas mm. Alla är fokuserade på vad som ska göras. Vi har så mycket idèer som skall förverkligas. Vissa dagar går det inte riktigt som man tänkt sig och då ”haglar” svordomarna. Det är bara att börja om igen. Vår utbildade guldsmed hjälper och stöttar oss. Vi tar en välbehövlig kaffepaus och varvar ner, men inte länge. Vi måste göra klart detta och detta! Kreativiteten flödar. Tiden går alldeles för fort och vi känner tröttheten komma krypande, men det är det värt. Nästa vecka är vi där igen i ABF:s lokaler på Porslinsgatan 3.

Som sagts tidigare behövs inga förkunskaper, bara ett stort intresse! Jag har själv gjort smycken sedan 2007. Jag har fått lite uppdrag av mina barn och svärdöttrar, som jag försökt att tillfredsställa och jag blir glad när de blir nöjda.

Blir du nyfiken? Låter detta intressant? Ring i så fall mig! Barbro

 

Många vackra silverföremål från en av våra utställningar