Årets golfare 2019 blev Stickan Andersson som samtidigt firar 10-år (med tårta och allt) som aktivitetsansvarig för TSM-golfen. Tillsammans med Ewa har han gjort ett strålande jobb med att ordna alla våra trevliga tävlingar.

Stickan har vunnit årets golfare ett flertal gånger och då var det extra välförtjänt att fira 10-årsjubileet med en seger. Stickan tog poäng i 8 av 12 tävlingar och samlade ihop 52 poäng totalt. Gert Hallberg som kom 2:a hade inte möjlighet att starta lika många gånger men fick ändå ihop 45 poäng och den ende som vann 2 tävlingar. Kjell Johannesson kom 3:a på 40 poäng.

Sammanlagt är det hela 44 spelare som lyckats ta poäng under året. Bästa nettoresultat står damerna för: 67 slag för Catharina Björklund i Vellinge och för Kerstin Frank på Söderslätt, imponerande! Det kan bli en intressant tävling 2020 med så många duktiga golfare.

Med 102 medlemmar blev det i år rekordmånga starter, 460 vilket var 87 fler än 2018. I snitt var vi 53 startande vilket också är en ökning mot 48 i fjol. I Vellinge var vi hela 70 startande vilket var årsrekord.

Vi har köpt golfpaket till ett marknadsvärde av ca 400.000 kronor. Rabatter, subventioner och egenavgifter gör tillsammans att det är väldigt attraktivt att vara med i TSM och spela golf.

Teknikgenombrott blev det också 2019 då vi provade på att betala med Swish vilket uppskattas av många, skönt att inte behöva tänka på att ha kontanter med sig!
Även hemsidan fylldes av många trevliga reportage som vinnarna står för, ett kanoninitiativ som fler kan ta efter.
Ta gärna lite bilder ute på banan och skicka dem tillsammans med några rader till Lena Runermark så hon kan lägga ut dem på Facebook.

Som vanligt var det 2 specialtävlingar under året. Dels Herberts Cup som vanns av Kerstin Frank och också årets DM som blev rent bord för TSM. Ewa Anderson vann damklassen och Arne Dahlberg herrklassen. Ännu ett bevis på att vi har många duktiga spelare i TSM.

Vi ser alla fram emot ett trevligt och spännande 2020 med TSM.
2020 kommer också att bära med sig en något högre startavgift men med tanke på att vi haft samma avgift väldigt länge nu så känns det inte så betungande, det är fortfarande väldigt prisvärt.

Stort tack till alla medtävlare (som oftast vunnit över mig), till alla som skänkt priser och naturligtvis allra mest till Stickan och Ewa!

Han som kom 28:a