Vi befinner oss i tuffa tider och just nu är uppmaningen att hålla avstånd och hålla ut då pandemin lever vidare och förstör vår vardag. Många medlemmar i seniorföreningar tillhör riskgrupperna och har det ganska tråkigt. Hösten närmar sig och det gör det inte lättare att var isolerad.

Vi i styrelsen har diskuterat mycket kring vad föreningen gör och kan göra. Många utomhusaktiviteter som till exempel golf och boule pågår utifrån gällande restriktioner. Nu är bowlingen och bridgen också igång för de som vill. Aktiesparklubbarna har rullat på men utan att träffas.

Vår fina klubblokal har stått tom länge men nu kommer vi att dra igång på ett sätt som vi hoppas skall bli säkert men ändå trevligt för de som vill.

De flesta aktivitetsområden har kollat upp intresset och lite avrundat kan man väl säga att ungefär hälften tänker vara med. Förutom bridge startar snart canasta liksom aktiesparklubbar, släktforskning och vinprovning igång i lokalen.

Vi kommer också att öppna vårt onsdagscafé den 9/9.

Klubblokalen är öppen för aktiviteter med följande restriktioner:

  • Maximalt 25 personer i lokalen samtidigt. Vi tänker då 6 bord med 4 personer runt varje bord och 1 person i köket. På så sätt kan vi hålla ett bra avstånd.
  • Endast den som har ansvar för fikat befinner sig i köket och ställer ut kaffe och bullar i stora salen där gästerna håller avstånd när man hämtar sin fika.
  • Ingen kontanthantering utan alla betalningar sker med Swish. Har du inte Swish kan kanske någon du känner hjälpa dig med betalningen.
  • Sverigelotter kommer att säljas men även här blir Swish det enda betalningsmedlet
  • Handsprit kommer att finns vid borden och på det bord man hämtar sin fika
  • Tvål och vatten finns naturligtvis på toaletterna för bra handhygien

Det är viktigt att vi alla respekterar dessa restriktioner. De som kommer till lokalen skall känna sig trygga i att restriktionerna tillämpas!

Självfallet måste också var och en ta ansvar både för sig själv och sina vänner genom att hålla avstånd, vara noga med handhygienen och stanna hemma vid minsta symptom. Kommer man som 26:e person och ser att det är fullt runt borden så får man tyvärr vända om och komma gången därpå. Detta är också ett sätt att respektera sina föreningsvänner.

Styrelsen har också planer på att bedriva olika extra aktiviteter under hösten/vintern. Det kan till exempel handla om vandringar, föreläsningar och provningar men då i lite mindre skala och oftast i egen regi. 

Det görs inga som helst försök att trycka på, var och en bestämmer själva utifrån sin egen situation! Vår målsättning är att möjliggöra lite sysselsättning och samvaro för våra medlemmar under hösten och vintern. Självfallet hoppas vi att det framöver skall bli bättre och då är fler välkomna.

Vi kommer också att om ett par månader skicka ut en enkät till alla medlemmar för att få lite återkoppling inför 2021. Det är till stor hjälp om ni vill ta er tid att svara på denna.

Styrelsen