Vi är nu komna en bit in i september och till vår stora glädje konstaterar vi att samtliga aktiviteter nu är i gång eller kommer i gång inom kort!

Det har varit en lång väntan och längtan efter den gemenskap som föreningslivet innebär socialt men också på det fysiska planet.

Som vi skrev i förra informationen har vårt café varit i gång sedan den 7 juli och efter en försiktig start är det nu uppemot 20 personer som kommer och fikar om onsdagarna, jättetrevligt.

När det närmar sig att fiket stänger för dagen så kommer canastagänget som nu också dragit i gång spelet på onsdagseftermiddagarna. Canasta är populärt och det kommer nya spelare hela tiden.

Apropå kortspel så startade bridgen med en sedan länge uppskjuten resa. 24 glada spelare turade med TT-linjen för att spela bridge. Lottade par och massor av brickor gjorde det till en väldigt trevlig dag om än lång. Ordinarie spel i föreningslokalen från den 7 september.

Golfen är en av de aktiviteter som varit i gång under hela säsongen. I skrivande stund är det en deltävling kvar innan årets golfare skall koras. Säsongen avslutas traditionsenligt med en lagtävling på Kävlinge GK.

Boulekloten rullar också vidare och utomhussäsongen kanske närmar sig sitt slut men vi hoppas på många fina dagar även framöver.

Detta var bara några exempel. Framöver blir det mer information kring fler aktiviteter, främst på hemsidan men vi hoppas också kunna börja ge ut vårt blad Telesenioren i slutet av året. Vår Facebooksida suktar också efter nya inlägg och fina bilder. Lena Runermark är alltid beredd att ta emot era alster.

TSM Extra kommer vi att satsa extra på efter en lång tid av torka. Det planeras ett flertal aktiviteter under kommande månader. Håll ögonen öppna, inbjudningarna kommer snart!

Även i stödlotteriet rullar kulorna med vinstnummer vidare. Det finns fler lotter att köpa och kom ihåg att man inte behöver vara medlem för att vara med i lotteriet. Som ni vet är vinstchanserna betydligt bättre än på de allra flesta lotterier. Hjälp till och sälj lotter till de ni känner.

Vår jubileumsfest har naturligtvis legat i träda men nu drar gruppen i gång planeringen för en fest under våren 2022. Vi hoppas verkligen att vi tillsammans kan fira vårt 30-årsjubileum om än försenat.

Teleseniorernas Förbund som varit alla lokala föreningars gemensamma samarbetspart med Teliakoncernen läggs nu ner. De sista bidragen har betalats ut och förbundet likvideras (inte TSM) då vi inte får mer pengar från Telia. Framöver har vi som ni vet samma medlemsavgift för alla. ”Teliarabatten” för före detta anställda försvinner med bidragen, tyvärr.

Bidrag leder oss in på ekonomin i föreningen. Väldigt kort uttryck så är ekonomin mycket god! Fritidsförvaltningen i Malmö Stad har varit generösa under pandemin, vi har fått bidrag som om vi hade samma aktivitetsnivå som 2019. Utöver detta har vi till och med fått extra anslag. Även om vi nu drar i gång allt så kommer vi att göra ett resultat under 2021 som är tydligt bättre än budget och vi står väl rustade inför framtiden. 

Grunden i vår verksamhet är naturligtvis våra medlemmar och aktiviteter. Vi är just nu 339 medlemmar vilket en minskning med 13 (40 har lämnat och 27 har tillkommit) under året. Det är naturligtvis oerhört viktigt att vi alla hjälps åt att hålla uppe medlemsantalet. Det gör vi enklast genom att se till att vi som är medlemmar blir kvar men också att vi skaffar nya. Styrelsen diskuterar ofta frågan hur vi kan få fler medlemmar. Som en ganska liten förening finns det egentligen bara ett realistiskt svar och det är att vi som medlemmar hjälps åt att fixa nya genom att berätta om oss och sälja in vår fina och mycket prisvärda verksamhet. Hjälp oss att bli fler!

För att vara ett intressant alternativ måste vi har aktiviteter som är intressanta. Vi har många aktiviteter idag men absolut inte för många. Här finns att göra och det har kommit in en del förslag till styrelsen. Det vi nu vill försöka få i gång är en vinprovningsgrupp till, en fotoaktivitet riktad mot ”mobiltelefonfotografer” (dvs de flesta) i första hand och som sedan kan utvecklas på olika sätt, Bokcirkel är ett annat uppslag liksom en vandringsgrupp för temavandringar (promenader i skogen har vi redan för de som vill). Vi är säkra på att det finns fler förslag och önskemål både på regelbundna, återkommande aktiviteter men också engångsaktiviteter som vi då kör under TSM Extras flagg. Varje aktivitet behöver en ansvarig som håller i den. Hör av er till oss i styrelsen med era förslag på båda aktiviteter och ansvariga.

Avslutningsvis kan vi tyvärr inte bortse från rådande omständigheter i form av den pågående pandemin. En del kanske frågar sig om det är klokt att dra i gång allting?

TSM skall alltid följa de råd och regler som kommer från våra myndigheter! Våra medlemmar tillhör också en grupp som till mycket stor del är vaccinerade med två doser. Detta är ingen garanti för att undvika bli smittad men smittläget i vårt land visar tydligt vilken nytta vaccinet gjort.

Föreningen följer råd och regler, utöver det så vilar ett stort ansvar på oss som individer. Vi bestämmer naturligtvis själva vad vi vill vara med på, håller avstånd vid behov och stannar hemma när vi känner oss krassliga. Det är med detta som grund som aktiviteterna nu går i gång. Vi är många som längtar efter att umgås under mer normala förhållande igen och där kan vår föreningsverksamhet vara en pusselbit.

Inget vet hur utvecklingen ser ut framöver. Vi hoppas det skall bli bättre men om det blir sämre så kommer vi att anpassa oss vad som då gäller.

Just nu ser vi fram emot en ganska normal höst vad gäller våra aktiviteter, det känns härligt!

Var rädda om er själva och andra.

Styrelsen