Allt som tidigare varit normalt har i dessa tider av virus blivit helt förändrat, speciellt för oss som är lite äldre. Det är inte lätt att hålla social distansering när man är van vid att umgås och göra saker ihop med barn, barnbarn, släkt och vänner.
Allt tyder på att det är bra att hålla igång. Det gäller att hitta det som passar ens egen situation bäst. Många går ut och går, andra spelar golf, några cyklar medan andra passar på att sköta hem och trädgård.
Att hålla igång föreningslivet för seniorer är inte lätt i dessa dagar och för oss på TSM så innebär det att de allra flesta aktiviteter är inställda just nu. En del på grund av att man inte kan hålla betryggande avstånd och andra för att bakomliggande förbund har stoppat olika tävlingsformer.
Respektive aktivitetsledare är den som tar beslut kring sin aktivitet utifrån den information som finns från myndigheter, förbund, med flera.
Styrelsen hade telefonmöte före påsk. Vi diskuterade situationen och konstaterade att det vi kan göra nu är att avvakta utvecklingen. Vi är införstådda med att det finns frågor. Om det här blir långvarigt, hur blir det då med våra avgifter? Det naturliga är att vänta och se. Gällande avgifterna till olika aktiviteter inom TSM så kommer vi att avvakta första halvåret innan vi tar en ny diskussion om hur och vad vi skall göra. Detta gäller de fasta aktivitetsavgifterna (års- eller terminsavgifterna) för våra olika aktiviteter.
Styrelsen beslutade också att kommande nummer av Telesenioren ersätts av detta informationsbrev. Anledningen är helt enkelt att vårt blad beskriver olika aktiviteter i föreningen och just nu finns det inte mycket att skriva om.
De som inte har e-postadress får detta via vanlig post och vi uppmanar alla övriga att hålla lite koll på vår hemsida (http://www.tsmmx.se/) och Facebook där vi kommer att informera om förändringar i vår verksamhet.
Utöver detta kommer våra aktivitetsansvariga att informera kring sina respektive områden både via mejl och via hemsidan. Vi kommer i förekommande fall också att posta information till de som inte har e-post.
Det är viktigt att vi alla tar hand om oss själva och hjälper varandra på olika sätt. Det allra viktigaste är att hålla kontakten med vännerna, speciellt de som är ensamma.
Det kommer en tid efter Corona också och den längtar vi alla till.
Under tiden: var rädda om er och håll kontakt med släkt och vänner via alla de olika medier som finns.

Styrelsen