Regiontävlingen 29 augusti 2016 på Araslövs Golfklubb

För att komma väl förbereda drog 16 TSM:are till Araslöv GK dagen innan tävlingen. Tanken var att ladda upp med inspel och ”hygge”. Uppladdningen var kraftig redan vid avfärd tidig morgon. Det blixtrade, mullrade och regnade rejält hela resan till Kristianstad. Att det skulle bli golfspel var det inte någon som trodde. Men det verkar som om TSM:arna denna dag hade god kontakt med vår herre, för strax innan våra starttider så tog regnet slut och vi fick en kanonfin dag på banan. Eftersom vi inte blev blöta på banan så var vi några stycken som fuktade oss i den varma badbaljan efter avslutat spel, se bild.

Resultatet av detta sköna bad fick olika konsekvenser för damernas och herrarnas spel dagen efter. Eller så blev herrarna trötta efter den superba 3-rätters menyn vi fick på kvällen.

Det var 58 glada teleseniorer från Jönköping, Växjö, Kalmar, Kristianstad och Malmö som samlades inför dagens tävling. Efter kaffe och fralla var det dags att ta sig an Araslövs utmanade golfbana. Efter ca 5 timmars spel och många slag för flertalet av oss visade det sig att TSM:s damer var i mycket gott slag denna dag. Om det var uppladdningen med varmbad som gjorde susen vet jag inte men jag konstaterar att 1:an Ewa Andersson och 3:an Catharina Björklund i damklassen var de som badade längst kvällen innan. 2:an Anita Peterson nöjde sig med övrigt ”hygge”. Så helt klart lönar det sig med uppladdning, i alla fall för damer.

Oavsett varmbad eller ”hygge” så hade TSM:s herrar en mindre bra dag på banan. Det var bara Arne Dahlberg med sin 3:e plats i herrklassen som visade framfötterna denna dag. Vann gjorde Krister Berg med Dick Svalner som tvåa, bägge från Kristianstad.

Sen kan jag inte undvika att berätta om en rolig episod som hände i min boll på banan. Som golfspelare är man ju van vid att leta boll, oftast sin egen men även andras. Denna dag på hål 2 letade vi tre herrar efter våra bollar som av någon outgrundlig anledning hade hamnat lite snett. När vi hade hittat våra 3 bollar och de låg prydligt placerade på green såg jag att en av herrarna fortfarande gick och letade. Jag upplyste honom om att det låg 3 bollar på green. Jag vet, svarade han men jag letar efter min vagn. Han hade en el vagn och hade nog inte stängt av ordentligt när vi letade boll. Enligt golfreglerna får man leta boll i 5 minuter, hur lång tid man får leta vagn har jag ingen aning om. Men vi letade en god stund. När vi nästan gett upp fick jag syn på en driver som stack upp en bra bit in i buskaget bakom green, där stod hela ekipaget säkert 75 meter ifrån stället där han ställde vagnen, ridå;-)

Vid tangenterna Bosse Hansson
Fler bilder från året Golf-DM