Kalkbrottet är en del av Malmös historia, som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det är en fantastisk plats med ursprungsspår från våra rötter där naturen nu återskapas. Limhamns kalkbrott är unikt genom att här finns många sällsynta arter av både djur och växter. Så missa inte detta unika tillfälle att lära mer om en del av Malmös historia.

TSM Extra anordnar en guidad busstur i kalkbrottet med erfarna guider som berättar om industrihistoria, geologi, djur och natur. Bussturerna tar cirka en och en halv timme. Det finns möjlighet att gå av bussen nere i kalkbrottet.

Priset är 100 kr och vi kan vara högst 50 deltagare. Först till kvarn gäller! (I mån av plats kan icke medlemmar deltaga för ett pris av 150 kr.) 

Betalning ska göras i förskott, dock senast den 15/9, bankgiro 741–7678. Var noga med att skriva ”Kalkbrottet” samt namn på den eller de som betalningen avser.

Anmäl er till Christina Gustafsson christinagustaf@telia.com eller på 0705–929293. 
Vi samlas kl. 10.40 vid grindarna vid Kalkbrottsgatan 114 (mitt emot Hammars park, kortsidan). Därifrån är det ca 50 meter till grindarna. Guidningen startar kl. 11.00.

Det finns ett antal kostnadsfria parkeringsplatser vid infarten. Buss 4 stannar vid Sibbarpsvägen och Hammars parkväg (Kalkbrottsgatan 114 ligger mitt emellan).
Hälsningar TSM Extra

PS De som önskar äta lunch efter guidningen rekommenderar vi Four Gardens vid Kalkstensvägen 13. De serverar lunch mellan kl. 11.30 – 14.00 till en kostnad av 115 kr.