Fredagen den 29 september körde vi en repris på att prova på bangolf.  25 glada TSM:are kom till Kulladals bangolf för att prova på att spela. Denna gången kom många aktiva golfare (långgolf). Vi startade med en lektion av våra TSM-medlemmar Robert och Karin Persson, som är aktiva och duktiga spelar. Reglerna är få och enkla vilket är positivt, speciellt om man är nybörjare. Vi fick en genomgång av alla 18 hålen och fick tips om var man ska lägga bollen vid utslaget i förhållande till hindren. Ibland var det bra om man vallade bollen mot banans kant. Vi fick också veta att proffsen använder olika bollar beroende på underlaget och om man vill ha studs. Bollarna är olika hårda, har olika ytskikt och väger olika mycket. En boll kostar mellan 300-400 kr. Avancerat för oss nybörjare men kul att få lite kuriosa.

Sen var det dags att ”tävla”. Vi delades upp i lag med 3 personer i vardera och det blev kanonstart, dvs alla lag startade samtidigt vid vart ett av de 18 hålen. Roligt hade vi och det hördes mycket prat och glada skratt under spelet. Efteråt bjöds det på fika och Robert gick igenom resultaten från alla lagen. Vi fick med beröm godkänt allihopa men några stack ut lite extra.
På delad 1:a plats kom Roland Blondell och Kent Bergström med 41 poäng. 2:a blev Leif Åkesson på 42 poäng och på delad 3:e plats Helén Sellberg och Per Gunnar Hansson.

Vi kunde konstatera att det varit 2 trevliga timmar trots lite regn.

Christina Gustafsson