6 april, 2022
Nu har både 8-mannalaget och 4-mannalaget spelat säsongens nästsista match.

4-mannalaget (division 6) mötte serieledarna från Svedala i senaste matchen men räckte inte riktigt till. Det blev väl, kan man säga, en hedersam förlust på bortaplan med 12-8. Svedala har nu en ointaglig ledning inför sista omgången. Vår lag, TSM-2, ligger på 5:e plats, bara en poäng före det lag man möter i sista omgången. Södertorp har 10 poäng och TSM-2 har 11 poäng så om TSM-2 vinner blir man 5:a. Bättre placering kan det inte bli eftersom Gripen-2 på fjärde plats har 3 poängs försprång. Vinst över Södertorp ligger inom det möjligas gräns då TSM-2 vann det senast mötet och Södertorp har betydligt sämre snittresultat än vårt lag.

Kämpa PÅ TSM TVÅ.!

8-mannalaget, TSM-1, höll däremot nerverna i styr och vann över Slätten-2 med 18-2. Det var femte segern av sex möjliga nu på vårterminen. Endast den suveräne serieledaren Arlöv-1 har varit för svår att betvinga. TSM-1 ligger på femte plats inför sista omgången men bara en ynka poäng efter trean och fyran. Vid vinst i vår sista match får vi två poäng till och om både Limhamn-1 och Kävlinge-1 förlorar tar vi bronsplatsen.

Hur ser då oddsen ut för att vi skall knipa bronset? Jo, vi möter laget som ligger före oss, Kävlinge-1, på hemmaplan och spelar vi på vår normala nivå skall det gå vägen. Vi har ju dessutom hemmaplan i sista matchen. Det andra laget som ligger en poäng före oss,Limhamn-1, möter serietvåan Svedala-1 på bortplan och senaste de möttes vann Svedala-1.
Så går det vår väg, vi vinner över Kävlinge-1 och Svedala-1 vinner över Limhamn-1 så är bronsmedaljen vår.

En bronsplats i division 2 är en fjäder i hatten (eftersom bronsmedaljer inte utdelas).
/Sven-Åke Löwgren