Seriespelet i Pensionärsserien tog slut på ett snöpligt sätt. Något som är så litet att det nästan inte finns har invaderat landet och vill gärna vidare till våra kroppar. Och för att stoppa invasionen – eller i alla fall fördröja den, har vi blivit övertalade att lägga bowlingkloten i förvaringsskåpen för denna säsong.
Det blev då så att 8-mannalaget som vid spelstoppet låg etta nu kommer att koras till seriesegrare i division 3 och 4-mannalaget som vid samma tillfälle låg på andra plats i sin division blir då tvåa i sin serie.
Det kan då efter säsongen slut vara dags att göra en tillbakablick på de senaste nio säsongerna med 8-mannalaget i Pensionärsserien. Jag vet inte om vi hållit på längre, men vi har fört statistik sedan säsong 2011-12, så då får tillbakablicken sträcka sig dit.
I dokumentet ’Historia 8-manna’ finns information om vilka spelare som gjort de bästa resultaten över 4 serier, vilka matcher laget gjort sina bästa resultat (kägelpoäng totalt) och bästa resultaten för alla som någon gång sedan 2011-12 deltagit i seriespel i 8-manna.

/Sven-Åke Löwgren