Så har 8-mannalaget åter igen gjort en utflykt till Lund. Ännu en gång kan vi konstatera att Bollhuset i Lund är en hall som passar laget illa. Tre bortamatcher har laget spelat där och presterat sina tre sämsta resultat. Tre gånger under höstterminen har laget hamnat under 5000 poäng i en match och alla gångerna har varit i i Bollhuset i Lund. Hösten första match i Lund var mot Lomma-1 och den matchen  vann laget eftersom Lomma-1 var något sämre än vårt lag. I de andra två matcherna i Lund blev det förlust mot först Lund-2 och sedan i höstens sista match mot Kävlinge-1 och i den senare matchen var det ingen i laget som kom över 700 poäng vilket knappt förekommit tidigare. Något skumt är det med Bollhuset!

Trots besvikelsen i hösten sista match ligger laget på en förnämlig andraplats inför juluppehållet. Och under vårterminen har laget inga matcher i Lund!

4-mannalaget vann sin senaste match med 13-7 mot Gripen-2. Tabellmässigt ligger laget bra till men  i division 6 återstår det två omgångar. Dessutom har laget en uppskjuten match som förhoppningsvis skall spelas före juluppehållet. Om lyckan står laget bi kan man ligga på en andraplats när även denna division går på julledigt. Faktiskt inte omöjligt att det laget kan nå en förstaplats.

Skall vi komma med värdering över hur väl de två lagen presterat i Pensionärsserien så får betyget bli Med Utmärkt Beröm Godkänt. Om julmaten inte tynger ner våra spelare för mycket kan vårterminen bli riktigt intressant. Båda lagen är i läge att vinna sina respektive divisioner.

Sven-Åke Löwgren, 30 november 2022