Torsdagen den 15 juni var vi 25 glada TSM:are som kommit till Kulladals bangolf för att prova på att spela. De flesta av oss hade säkert en bild av att det skulle vara ganska enkelt för ”alla” har väl något gång testat tidigare. Men nu fick vi en lektion av vår TSM-medlem Robert Persson, som är en aktiv och duktig spelar. Reglerna är få och enkla vilket är positivt, speciellt om man är nybörjare. Robert gick igenom alla 18 hålen och gav tips om var man ska lägga bollen vid utslaget i förhållande till hindren. Ibland var det bra om man vallade bollen mot banans kant. Vi fick också veta att proffsen använder olika bollar beroende på underlaget och om man vill ha studs. Bollarna är olika hårda, har olika ytskikt och väger olika mycket. En boll kostar mellan 300-400 kr. Avancerat för oss nybörjare men kul att få lite kuriosa.

Sen var det dags att ”tävla”. Vi delades upp i lag med 3 personer i vardera och det blev kanonstart, dvs alla lag startade samtidigt vid vart ett av de 18 hålen. Roligt hade vi och det hördes mycket prat och glada skratt under spelet. Efteråt bjöds det på fika och Robert gick igenom resultaten från alla lagen. Vi fick med beröm godkänt allihopa men några stack ut lite extra.
På 1:a plats kom Per Gunnar Hansson med 42 poäng. 2:a blev Staffan Hagre på 45 poäng och sen kom en drös med 46 poäng – Claes Lindberg, Tommy Berg, Kurt Ive Kristoffersson och Eva Svensson.

Vi kunde konstatera att det varit 2 trevliga timmar och förhoppningen är att vi ska kunna starta upp Bangolf som en ny verksamhet inom TSM om det finns tillräckligt med intresse.. Tanken är då att det ska vara på en enkel nivå där man spelar med bollar och klubbor som man lånar av klubben.
Så du som missade detta tillfället, hör gärna av dig om du är intresserad så kanske vi får ihop ett gäng.

Christina Gustafsson och Eva Svensson