Det var 26 förväntansfulla TSM:are som väntade på att vår öl expert Thorsten Ekne skulle ”korka” upp den första av de sex olika sorters öl som syns på bilden.
Det blev ganska blandat betyg för ESB:n och så fortsatte det vid varje ny öl typ som vi provade. Några tyckte ölet var riktigt gott medan andra vill slå ut det i vasken. Mest diskussioner blev det när vi provade Big Bad Baptist en Stout dvs rejält mörk öl och det belgiska sur ölet Mariage Parfait. Med sina 12% alkoholstyrka så är det nog lämpligt att vara lite försiktig med Stouten, men enligt uppgift ska den passa alldeles utmärkt till kladdkaka och choklad.

Sur ölet behöver man vänja sig vid enligt Thorsten och menade att det kanske behöver provas upp till 10 gånger innan man tycker det är gott. Jag uppfattade det så att det inte var många av oss som ens tänkte tanken på att prova.

Sammantaget vill jag nog påstå att det blev en härlig fredagseftermiddag som inleddes ganska tyst och försiktigt men avslutades med en stämning som om vi hade varit på puben strax innan stängningsdags.

Stort Tack Thorsten och till alla er som var med

Bosse Hansson